WEX breidt zijn aanwezigheid in Europa uit met OMV Win

WEX kondigde op 1 maart 2021 aan een overeenkomst te hebben bereikt met OMV, waarmee WEX zijn aanwezigheid in Europa verder uitbreidt. WEX zal zijn technologieplatform implementeren om het tankkaartprogramma van OMV op tien markten in Europa te beheren. De implementatie zal naar verwachting binnen de komende twee jaar worden afgerond.

OMV produceert en vermarkt op een verantwoorde manier olie en gas, evenals chemische oplossingen, en ontwikkelt innovatieve oplossingen die de ontwikkeling van een circulaire economie ten goede komen. Upstream heeft OMV een sterke basis in Centraal- en Oost-Europa en een evenwichtige internationale portefeuille, met het Midden-Oosten en Afrika, de Noordzee, Rusland en Azië-Pacific als overige kernregio’s. Downstream exploiteert OMV drie raffinaderijen in Europa en bezit het bedrijf een aandeel van 15% in ADNOC Refining en ADNOC Global Trading. Bovendien exploiteert het bedrijf ongeveer 2100 tankstations in tien Europese landen. Ter ondersteuning van zijn detailhandelsactiviteiten is OMV momenteel bezig met het uitgeven van zijn eigen tankkaarten.

OMV maakt deel uit van ROUTEX, een internationale netwerkalliantie tussen ARAL, BP, Circle K Europe, eni en OMV, een van de grootste tanknetwerken in Europa. Het ROUTEX-netwerk hanteert gemeenschappelijke normen voor kaartverwerking en -beveiliging in heel Europa, waardoor deelnemende kaartprogramma’s functioneren op tanklocaties in het hele ROUTEX-netwerk. Namens OMV zullen de ROUTEX-transacties die aan dit netwerk zijn gekoppeld door WEX-technologie worden verwerkt.

“We zijn uitermate verheugd dat OMV ervoor heeft gekozen om zijn tankkaartprogramma te laten ondersteunen door onze technologie”, vertelt Brian Fournier, Senior Vice-President en General Manager of Global Partners bij WEX. “Het uitbreiden van onze aanwezigheid in Europa is een strategisch aandachtspunt voor WEX, aangezien we blijven investeren in het vormen van strategische partnerschappen zoals die met OMV.”

Lees het originele persbericht (Engels) op de website van WEX.