CO2-compensatie

Klimaatneutraal rijden met de GO tankkaart

We zijn ons steeds meer bewust van de invloed van ons gedrag op het klimaat. Met de GO tankkaart is het mogelijk uw CO2-uitstoot te compenseren tijdens het rijden door elders in duurzame energieprojecten te investeren. Zo is het mogelijk om 100% klimaatneutraal te rijden!

De voordelen van CO2-compensatie

  • U verduurzaamt op een eenvoudige manier direct uw zakelijke activiteiten.
  • Indien u de overstap naar alternatieve brandstoffen of elektrisch rijden nog niet kunt of wilt maken, is CO2-compensatie de ideale oplossing om toch uw wagenpark te vergroenen.
  • Het feit dat u CO2 compenseert kan in uw voordeel werken bij (overheids)aanbestedingen.
  • U ontvangt jaarlijks een certificaat voor het aantal ton CO2 dat u heeft gecompenseerd.
  • Geen extra administratie, want de service wordt gekoppeld aan uw tankkaartfacturatie.

Hoe werkt het?

Als u voor de optie CO2-compensatie kiest, betaalt u per getankte liter brandstof een vaste bijdrage. De rest loopt automatisch: de betaalde bijdrage wordt in duurzame energieprojecten geïnvesteerd om de gereden CO2-uitstoot volledig te neutraliseren. De CO2 bijdrages lopen via uw tankkaartfacturatie.

De extra bijdrages per liter:

Diesel:                 €0,017 per liter ex. BTW

Benzine:              €0,015 per liter ex. BTW

Certificaat

U ontvangt jaarlijks een certificaat met het aantal ton CO2 dat u heeft gecompenseerd. U kunt dit extern communiceren via bijvoorbeeld uw website of social media kanalen, want klimaatneutraal rijden is als organisatie zeker iets om trots op te zijn. Wilt u meer communiceren over het feit dat u klimaatneutraal rijdt? Wij denken graag met u mee!

Samenwerking met Climate Neutral Group

Klimaatneutraal rijden betekent dat er geïnvesteerd wordt in projecten van Climate Neutral Group (CNG), een social venture met als doel: het klimaatneutraal maken van organisaties. CNG is de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid tot marktleider in de Benelux. Deze positie is te danken aan de kennis en ervaring op het gebied van reductie en compensatie van CO2-uitstoot. CNG investeert in duurzame energieprojecten die CO2-uitstoot vermijden en een bijdrage aan de lokale bevolking leveren. De projecten van CNG worden gecontroleerd volgens de richtlijnen van strenge, onafhankelijke partijen, zoals de Verified Carbon Standard (VCS) en de Gold Standard.

Meer weten?

Heeft u nog vragen of interesse in de mogelijkheden van CO2-compensatie voor uw organisatie? Wij staan voor u klaar via onderstaande contactgegevens:

Telefoon: +32 2 808 29 28
Email: gocard.be@wexinc.com