alternatieve-brandstoffen-header-image

LNG (Liquefied Natural Gas)

LNG wint gestaag aan populariteit binnen de transportwereld. Misschien denkt u er ook aan om (gedeeltelijk) over te stappen. Of heeft u al enkele vrachtwagens op LNG? Dan is het goed om te weten dat u deze brandstof met de GO tankkaart tankt op strategisch gelegen locaties in België, Nederland en Frankrijk. Ons doel is om zo veel mogelijk LNG-locaties toe te voegen aan het GO tankkaart netwerk. Zo beschikt u over een zo ruim mogelijk netwerk dat met één tankkaart toegankelijk is.

We komen graag met u in gesprek en beantwoorden vrijblijvend al uw vragen over het inzetten van LNG (of andere brandstoffen) en de mogelijkheden.

Krijg vrijblijvend advies

Wat is LNG?

LNG staat voor Liquefied Natural Gas en is vloeibaar gemaakt aardgas, dat een extreem lage temperatuur heeft. Hierdoor wordt het volume van aardgas 600 keer kleiner en is het erg geschikt als transportbrandstof. De trucks zijn niet alleen schoon (ruim onder Euro VI-norm), maar ook stil.

De brandstof is er in twee varianten: fossiele en Bio-LNG. De biovariant is nog duurzamer dan de fossiele, doordat het is gemaakt van biogas afkomstig van vergistingsinstallaties, stortlocaties en afvalwaterzuiveringen. Het biogas wordt gereinigd en vervolgens vloeibaar gemaakt.

Uitstoot

LNG verbrandt schoner dan diesel en heeft tot 90% minder uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden en tot 15% minder CO2-uitstoot. Bio-LNG is vrij van fossiele componenten, met als resultaat een nog veel hogere CO2-reductie. Dit maakt het rijden – zelfs voor het zware wegtransport – écht duurzaam.

Wagenpark

Een LNG-truck is duurder in de aanschaf dan een dieseltruck, maar goedkoper in gebruik door lagere brandstofkosten. Ondanks de meerprijs bij aanschaf is de overstap kostenneutraal en op termijn zelfs voordeliger.

Tankstations

U tankt LNG met de GO tankkaart op strategische locaties in België. Bekijk de station finder voor een actueel overzicht van alle stations waar de brandstof met de GO tankkaart verkrijgbaar is (ga naar ‘Uitgebreid zoeken’ en selecteer ‘LNG’ onder ‘Brandstoffen’).

Prijs tankbeurt

Rijden op LNG is goedkoper dan op benzine of diesel. En een vrachtwagen rijdt zo’n 1.500 kilometer op één tank.

Stil

LNG-trucks zijn veel stiller zijn dan een normale truck. Hierdoor komen deze voertuigen in aanmerking voor dagranddistributie. Er zijn langere levertijden mogelijk in en rondom steden en er wordt een langere rijtijd van de truck mogelijk, waardoor dezelfde truck meer werk kan verzetten. Als gevolg hiervan kunnen veel vaker files worden vermeden en minder files betekent minder verloren tijd!

Veilig

LNG is veiliger dan LPG. Het is lichter dan lucht en vervliegt daardoor snel, wanneer het in de openlucht komt. Voor het tanken gelden speciale instructies. Dit kan alleen bij een speciaal LNG-station en mag alleen gedaan worden door chauffeurs die hiervoor gecertificeerd zijn. De GO tankkaart biedt de mogelijkheid dat de brandstof alleen met de kaarten van deze chauffeurs getankt kan worden. Zo beschikt u over een extra middel om de veiligheid van uw chauffeurs zeker te stellen.

Energietransitie

Als organisatie moet u niet alleen voldoen aan de wettelijke milieueisen, maar ook uw (potentiële) klanten stellen eisen aan uw duurzaamheid. Door de inzet van LNG komt u hieraan tegemoet en draagt u actief bij aan de energietransitie, wat u een concurrentievoordeel kan opleveren.

Conclusie

De meerprijs bij de aanschaf van een voertuig verdient u terug door de lage tankkosten. Dankzij de groene eigenschappen en de hoge metrage per tank is LNG zeer geschikt voor de lange afstanden.

Als u ook andere brandstoftypes overweegt of meerdere alternatieven wilt testen, dan is de GO tankkaart de juiste oplossing. We bieden u de flexibiliteit om per tankkaart te bepalen welke brandstoffen ermee getankt kunnen worden. Zo behoudt u het overzicht over alle tanktransacties voor iedere brandstof.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Bel +32 2 808 29 28 of mail naar gocard.be@wexinc.com

Of laat uw gegevens achter via onderstaande button en we bellen u z.s.m. terug:

Neem contact met mij op