alternatieve-brandstoffen-header-image

Alternatieve brandstoffen

Wij houden nauwlettend de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van brandstof en alternatieve energiebronnen in de gaten.

CNG

CNG (Compressed Natural Gas) of aardgas is een fossiele brandstof die veel milieuvriendelijker en goedkoper is dan benzine en diesel. Met CNG behoudt u een grote autonomie in vergelijking met elektrische wagens, tankt u even snel als bij klassieke brandstoffen en is ondergronds parkeren – in tegenstelling tot LPG - geen probleem. In Vlaanderen is er geen inschrijvingstaks en geen verkeersbelasting op CNG-voertuigen en dit tot 31 december 2020.

U kunt in de stationfinder zien bij welke tankstations in het GO netwerk CNG beschikbaar is, door bij de filter Brandstoffen “CNG” te selecteren.

LNG

LNG is een afkorting van liquefied natural gas, ofwel: vloeibaar (gemaakt) aardgas. LNG is een schone en voordelige brandstof specifiek voor de transportsector en scheepvaart. De milieueisen voor de transportsector worden steeds strenger. Zowel voor het wegverkeer als de scheepvaart scherpt de overheid de normen voor uitstoot aan. LNG voldoet aan deze strenge normen en is het daarom een goed alternatief. Er zijn steeds meer en meer LNG stations in de Benelux. Contacteer ons om de mogelijkheden te bespreken.
Contact

Elektrisch rijden

Steeds meer en meer zijn er (fast) chargers beschikbaar op de stations binnen het GO netwerk. Spoedig bieden we hiervoor een oplossing, waarbij de betaling via de factuur van de GO tankkaart zal lopen.